Aantrekkingskracht

Heel natuurlijk bij mij. Ik ga een griepprik halen, moet effe wachten in een grote ruimte en een man wijst op een vrije stoel naast hem. Ook voor de griepprik, o mijn god dacht ik gelijk. Ik  krijgt 3 uur vrij van de baas voor een griepprik. Een hond heeft een baas, hoe bedoelt u. Laat maar, als ik dat moet uitleggen. Hebt u een hond, nee u wel? Ja, een opblaasbare hond, Hij ging verder, ik ben om 12.30 uur weggegaan en dus nog 1.30 uur over. Oké antwoordde ik.

 Ik ben schilder en schilder. Opmerkelijkr combinatie, wat die vluchtige stoffen van verf toch allemaal niet met je hersenen kan doen. Humor dacht ik maar hij dacht er niets bij, vluchtige stoffen dacht ik.

Iets verder op zat een vrouw ons gesprek te volgen. Ik zoek een wandelmaat voor in de middag, mag dat wel van je baas? Wacht, mevrouw, hebt u vanmiddag iets te doen? Ik werk fulltime antwoordde zij en draaide haar hoofd snel weg. Ik vroeg aan hem” de avond, kan dat ook? Uh, uh, ja, ik eet om 18.00 uur en ben om 19.00 uur klaar. Moet je niet zwart bij klussen vanavond want dat doen al die klussers. Mijn God waar ben ik weer in beland.

Terug naar het onderwerp, mevrouw hij kan ook vanavond na 19.00 uur wandelen en als je dan mazzel hebt, blijft hij hangen en heb je je eigen zwarte klusser.

Ze antwoordde niet en ik vroeg hem, heeft zij al de prik gehad? Dat weet ik niet, wellicht is ze een zwerver of zakkenroller. Zakkenrollers daar denk je vaak van, vies mannetje maar uit onderzoek blijkt dat nette vrouwen, het vaakst zakkenroller zijn. Trouwens, de bijwerkingen van deze griepprik zijn groot, je denkt dat je een prik moeten halen maar eigenlijk moet ik een deur schilderen  

Volgens mij moet ik nog vaker naar de psychiater, ik moet een prik halen of toch een deur schilderen, leven is vaak gecompliceerd. 

Hij keek mij aan, aan en aan, zei ook niets meer.