Amsterdam naar Bilbao

De 3de week van mei 2021, vertrek ik op de fiets van Amsterdam naar Bilbao ( Spanje). Niet onvoorbereid. Onderweg ontmoet ik Nederlanders die zijn geëmigreerd naar Frankrijk en bezoek bijzondere plekjes, musea, festivals en buurten. De route is langs de Atlantische kust.

Mijn fietstocht wordt iedere dag uitgezonden, 30 minuten. De hoofd knooppunten liggen vast maar het past niet bij mijn karakter, om vooraf de gehele route vast te leggen.

Amsterdam, Middelburg, Brugge, Rouen, Nantes, La Rochelle, Bordeaux en dan Bilbao.

In Bilbao heb ik een officiële ontvangst in Guggenheim Museum en verder tijdens de route de diverse officiële ontvangsten zoals bij de Gemeente van de Stad Brugge.

Ik neem voor een ieder mee, het mooiste fotoboek van de laatste jaren, Holland Masters of Art. 100 foto’s die de verbeelding uitdagen, wie en wat zie je. Foto’s die een tekst overbodig maken ( in het supplement staat van wie en waarover) Kunst dat verder gaat dan schilderen en ‘de Masters’ waar wij als Nederland zo trots op zijn en mogen zijn.