Cultuur

Mensen, ik was gisteren heel druk omdat ik mijn melkbussen moest opruimen en dus nu pas mijn verhaaltje over cultuur kan doen.

Wat cultuur is voor de 1, is onzin voor een ander. Ook cultuur is onderhevig aan een tijdsbeeld en voortschrijdend inzicht. Paling trekken in de Jordaan was vorige eeuw cultuur.

Die melkbussen had ik nodig voor Karbietschieten, al jaren een cultureel event in Noord en Oost Nederland. Ik hoor u vragen, wat is karbiet en dat is een vraag die simpeler te beantwoorden is dan, wat is Kunst dat ook cultuur is.

Calciumcarbide (ook bekend onder de benamingen carbid, karbiet of carbuur) is een anorganische verbinding van calcium en koolstof, met als brutoformule CaC2.

Mag niet meer, te gezellig een bal 100 meter verder laten neerkomen. Nee drugs gebruiken of handel erin, dat maakt je populair.

Ik hoor nu bommetjes afgaan, ook verboden en gaan we handhaven.

Ik word, van mij te behandelen als een klein kind, zo moe. Mij zeggen wat wel en niet mag en daarbij met het vingertje wijzen door die brave mensen. De tijd komt nog dat je als racist wordt weggezet als je voor Zwarte Piet bent.

Vuurwerk hebben we laten ontsporen, net als drugshandel en het gebruik. Bij de ene wijzen wij met het vingertje en de andere is onderdeel van de maatschappij geworden. Vuurwerk kan je vermijden door binnen te blijven maar drugs is onderdeel van de samenleving. Moorden, aanslagen en handeltjes is heel normaal bij drugs.

Cultuur is voor ruim een miljoen mensen, ook amateurvoetbal of bakken en koken.

Cultuur, het gejank van sommige mensen die niet gewaardeerd worden en toch een meerwaarde zijn voor de maatschappij. Jankers.

Nu komt het, deze mensen gebruiken bij het karbietschieten i.p.v. de bal en dan verder dan 100 meters, dat mag toch wel?