De grote dag

De grote dag komt er weer aan. De aanloop erna toe, is wederom spannend. Mensen komen tegenover elkaar te staan omdat je voor of tegen moet zijn. Onze media maakt hier spannende uitzendingen over en de gemeentes raken verdeelt. Zelfs in Amsterdam, het verschil in aankomst van de Sint tussen Amsterdam Oost en Noord.

Veldslagen worden gevoerd o.l.v. hun Napoleon. Je moet een mening erover hebben en op twitter, klonteren de troepen samen en vind de ene na de andere veldslag plaats.

Een mening en een standpunt innemen is zeker prima maar luisteren naar elkaar en ook kunnen zeggen:” zo heb ik het eigenlijk niet gezien, je hebt ook gelijk. Laat het verleden achter je.

Beste heer Rutte, u bent minister president en hebt zeker rechtstreeks toegang tot Sinterklaas. Ga de komende tijd i.p.v. over de Amsterdamse grachten varen, eens naar Spanje, overleg met de Goedheiligman en kom terug met een ministerieel gedragen verklaring want laten we eerlijk zijn, de volwassen mensen die zich onvolwassen gedragen, gaan het niet oplossen. Onvolwassen omdat ze geloven in hun eigen gelijk,  niet luisteren en hiervoor een businessmodel hebben bedacht en hun aanhangers niet kunnen teleurstellen.

Tuurlijk heb ik er een mening over, ik ben Amsterdammer.

Het is een traditie maar ook tradities staan onderhevig aan verandering omdat wij anders nog wel de slavernij en doodstraf hadden. Tradities kunnen door andere mensen gevoeld worden als misplaatste traditie. Op de snelweg lopen, mag niet. Het afdwingen van stoppen met een traditie door te stellen, racisten en de groep tegenstanders samen te vatten als de Witte man, komt de discussie niet ten goede en niet iedereen ziet dit als racisme, ook niet onder hun eigen aanhangers, je bent een Napoleon als je ook tevreden bent met 1-1 om een groter belang te dienen, dan je eigen gelijk.

Conclusie, regie ontbreekt en dat gaat u dit jaar doen. Voordat u naar Spanje gaat, nodigt u beide Napoleons uit zodat uw overleg met de Sint, vruchtbaar wordt.Regie wordt gevraagd net als een voetbaltrainer ook de opstelling en tactiek bepaalt en u een kabinet formeert, u regisseert dit.

Ik zie voor mij de beide Napoleons voor hun kinderen staan, je vader of moeder heeft de waarheid en die daar, wijzend naar een poster van de tegenstander, ongelijk, je vader of moeder gaat die vernietigen in het belang van ons. Maar papa of mama, de kracht van Nederland is toch het vrije woord en ook andere meningen te accepteren?

Heer Rutte, ze verbannen naar Elba kunnen we altijd nog.