KnipselKrant van Peter

Op ieder moment van de dag, ieder moment van de week of jaar, hier mijn Knipselnieuws. Gaat niet om mijn mening maar om nieuws dat onbesproken blijft of onvolledig door de media wordt gemeld. Groot en klein nieuws, goed en slecht nieuws


Pakistan duwt ongedocumenteerde Afghanen massaal de grens over Lees meer

Nieuw-Zeeland bant sigaret: wie nu 13 jaar of jonger is, zal nooit tabaksproducten mogen kopen

De wet bepaalt daarnaast ook dat het nicotinegehalte in rookwaren naar omlaag moet gaan en dat het aantal verkooppunten van tabak drastisch afneemt, van 6.000 naar 600. De wet werd baanbrekend genoemd en toegejuicht door anti-tabaksorganisaties en gezondheidsexperten. Hij inspireerde ook de Britse regering tot soortgelijke plannen. Hij zou volgend jaar van kracht worden, in juli 2024. Maar dat plan gaat niet door, want de nieuwe rechtse regering wil de wetgeving terugdraaien. Kersvers premier Christopher Luxon heeft dat vandaag bevestigd. 

Paris Photo returns to the Grand Palais in 2024 following a major restoration.

For its 27th edition, the fair writes a new chapter in its history in this iconic venue and continues its mission: to host the best international and French galleries while giving essential prominence to emerging artists and photography books.