Liefde

Liefde is iets ongrijpbaars. Mensen die verliefd worden op elkaar. Verliefd worden op een land, Stad of een geloof. Je denkt constant aan elkaar. Je wordt wakker en gaat slapen met elkaar, het is als thuiskomen. Stuurt de hele dag berichtjes en ook de enige persoon waar boos op worden, pijn doet.

Doe je ogen eens dicht, denk aan de liefde, aan wie of aan wat denk je dan?

Mooi als je in een land leeft waar je voor de liefde mag uitkomen. Voor mij is dat ook de boodschap van GayPride in Amsterdam. De vrijheid van liefhebben, uitbundig je liefde tonen en de vrijheid vieren wie je ook bent. De aantrekkingskracht op de Gaypride is die week immens, vanuit het hele land. Waarom maken wij niet van de Gay Pride een dag in meerdere steden, de dag van de liefde en vrijheid of geldt het tonen van de liefde, alleen voor Amsterdam? Genoeg steden hebben een singel en kunnen een botenparade houden die de liefde en vrijheid viert.

Het lief hebben van een geloof, daar hebben wij moeite mee en schuurt volgens een groep mensen met de vrijheid maar m.i.v. vaak geboren uit angst. Deze groep koppelt het aan aanslagen want stel dat… Ik kan u gerust stellen, de kans dat u een ongeluk krijgt op de snelweg en overlijdt, is vele malen groter en toch gaan er dagelijks veel mensen op pad.

Een excuus dat ook wordt genoemd is onderdrukking van de vrouw maar wel volgens onze maatstaf. Je sluit nu in een land waar de vrijheid centraal staat, een klein groepje mensen uit. Vrouwen die zich in het openbaar verkopen is dat liefde voor de vrouw en van deze tijd?

Liefde, het blijft mooi in een land waar je erover mag praten en aan mag denken.