The Peter Talks

Gepresenteerd en bedacht door Peter van der Lichte.

Een breed bereik en niet gekoppeld aan leeftijd of een doelgroep. Onderwerpen en met mensen die mijn belangstelling hebben. Iedere zondag om 11.00 uur en dinsdag  om 23.00 uur. Inmiddels +50 gasten ontvangen van CvdK Arthur van Dijk, Dijkgraaf Gerhard van den Top, Leger des Heils, Amsterdam UMC over dementie op jonge leeftijd met Professor Jolande Pijnenburg en een aflevering over Diabetes. Ook Barry Stevens, Harry Sacksioni en afleveringen over seksueel geweld en mensenhandel. Bisschop Jan Hendriks in de Kathedraal St. Bavo. Nog drukke maanden, Mentrum, Youp van ’t Hek, Ton Scherpenzeel, VUmc over Gok- en Drugsverslaving en een aflevering over Diabetes en met Kerst wederom Leger des Heils.


Dodenherdenking, 4 mei 2022 van 22.00-24.00 uur verzorgde ik de programmering met gesprekken over de Tweede Wereldoorlog onder de titel:’ NOOIT VERGETEN” met o.m. Jacob Kohnstamm over de Schaduwkade, Sinti Roma en Stichting Anton de Kom. Nooit vergeten.

De mens staat centraal in ieder aflevering. Bij de Commissaris van de Koning maar ook bij Leger des Heils. Ik merk door het aanraken van een onderwerp, dat ik de verdieping in ga en als voorbeeld, seksueel geweld.

Met Kerst een special met Leger des Heils, in December Gerda Havertong over Stichting Wiesje voor dementerenden in Suriname. Alzheimer is ook een onderwerp dat mij raakt. Professor Jolande Pijnenburg van Vumc is al een aflevering samengesteld, Alex ten Napel ( Fotograaf) over het boek Vergeten Verleden en Youp van ’t Hek ook over Alzheimer. Sofitel Legend The Grand Amsterdam, het oude Stadhuis van Amsterdam, wat een hartelijkheid, wat een aandacht voor de gasten. Meerdere afleveringen daar gedraaid in de Trouwzaal waar ook Prinses Beatrix is getrouwd maar ook met Harry Sacksioni, Barry Stevens en Kees Hogetoorn, Director of Sales van het Hotel. Ik beweeg mij door de samenleving, zoek niet de grens op in een gesprek, zoek de onderwerpen en de mensen.


De special over Brabant is in opzet iets gewijzigd, later meer erover en opnames worden gemaakt.


Laatste afleveringen