Zomerliefde

10 korte verhalen over de zomer en over de liefde, zomerliefde

De laatste Zomerliefde, de 10de en hierna korte gedichten over Liefde & Geluk die voorgelezen worden aan het einde van mijn radioprogramma. Ik hoop dat u/ jij of gij genoten hebt en ja, het leven draait om Liefde & Geluk.


Het was nog een warme zomerdag aan het einde van de zomer. We waren onafscheidelijk. Samen brachten we lange dagen door in de stad waar wij woonden, wandelden door de bossen. Maar zoals aan alle goede dingen, kwam ook aan onze zomerliefde een einde. De dagen werden korter, de nachten kouder en langzaamaan verdween de zomerzon. Het was tijd om afscheid te nemen. Op de laatste dag van de zomer liepen we hand in hand door  de bossen.  “Ik zal je missen,” fluisterde ik terwijl ik zijn hand steviger vasthield. “Ik jou ook,” antwoordde hij en drukte een kus op mijn voorhoofd. We stonden daar een moment, zwijgend en genietend van elkaars aanwezigheid. Toen liet hij mijn hand los en keek me diep in de ogen. “Dit is niet het einde,” zei hij vastberaden. “We zullen elkaar weer zien, in een ander seizoen, op een ander moment. Ik beloof het.” Ik glimlachte, wetende dat onze zomerliefde misschien voorbij was, maar dat het ook het begin van een nieuw seizoen. En met die gedachte in mijn achterhoofd zwaaide ik hem gedag, wetende dat onze liefde de tand des tijds zou doorstaan, oprechte liefde altijd en voor altijd, ons leven samen vol met liefde & geluk.


Hij luisterde aandachtig naar elk woord dat zij sprak. De zon zakte langzaam achter de horizon en de sterren begonnen te fonkelen aan de hemel. Terwijl ze sprak, streelde hij zachtjes haar hand en keek diep in haar ogen. Hij voelde dubbele zielsverwantschap met haar, alsof ze altijd al voor elkaar bestemd waren. Toen ze klaar was met haar verhaal, keek hij haar liefdevol aan en zei: “Ik ben zo blij dat ik jou heb leren kennen. Jij bent het mooiste verhaal dat ik ooit heb gehoord.” Ze glimlachte en streek liefdevol door zijn haar. “En jij bent de persoon waarvan ik altijd heb gedroomd,” fluisterde ze zachtjes. Samen bleven ze daar zitten, genietend van elkaars gezelschap en de warme zomeravond. Het was een moment van pure gelukzaligheid, waarin ze wisten dat ze voor altijd samen zouden blijven. Hun liefde was als een sprookje, en ze wisten dat ze elke bladzijde samen zouden schrijven.


Verborgen liefde Een gewone dag in een gewone stad, in een gewone straat met 2 gewone mensen met gevoelens. Haar gedachten waren constant bij hem en zijn gedachten bij haar. Ze had zichzelf altijd voorgehouden dat het beter was om haar gevoelens voor een ander te verbergen, maar vandaag voelde ze dat ze niet langer kon zwijgen. Toen ze elkaar weer tegenkwamen voelde zij haar hartslag versnellen. Ze keek hem recht in de ogen en zag daar iets wat leek op een twinkeling. Durfde ze het aan? Durfde ze haar gevoelens aan hem te tonen? “Hey,” zei hij met een glimlach. “Hey,” antwoordde zij zachtjes, haar ogen zoekend naar de zijne. Er was iets in zijn blik dat haar moed gaf. Ze haalde diep adem en zei: “Ik moet je iets vertellen.” Hij keek haar nieuwsgierig aan en knikte. “Ik… ik vind je leuk,” bekende zij blozend. Zijn ogen werden groot van verbazing, maar al snel verscheen er een glimlach op zijn gezicht. “Ik vind jou meer dan leuk” zei hij zacht. Haar hart maakte een sprongetje van vreugde. Ze hadden allebei hun gevoelens voor elkaar verborgen, maar nu werd de waarheid eindelijk uitgesproken. Die avond gingen ze samen uit eten en praatten urenlang over alles en nog wat. Zij voelde zich gelukkiger dan ooit tevoren. Haar verborgen liefde was nu openlijk blootgelegd en ze wist dat dit het begin was van iets moois tussen hen. Haar ogen zochten zijn ogen en vonden daar enkel liefde en oprechtheid. En zij wist dat ze nooit meer hoefde te twijfelen aan zijn gevoelens voor haar. Een verborgen liefde die waardevol bleef.


Een warme zomeravond, de zon die langzaam ondergaat en een zacht briesje dat door de bomen waait, José en Paul zitten samen op een bankje in het park, hand in hand en verzonken in elkaars ogen. Een park vol met vijvers die hem zo angstig maakt. Ze groeiden naar elkaar toe, voelen de liefde die er is. Een gevoel van verbondenheid dat hen dichter bij elkaar brengt. Terwijl ze naar elkaar kijken, vertelt Paul over zijn dromen en gevoel. Lisa luistert en toont haar emoties en voelt zich gelukkig, veegt af en toe over zijn wang de tranen weg. Ze vertelt hem over haar leven, haar momenten in haar leven die maken wie zij nu is. Zij merkt hoe hij haar hand steviger vasthoudt. Het is alsof ze elkaars zielen aan het verkennen zijn, geheim en verlangen naar elkaar delen. De nacht valt en de wereld om hen heen vervaagt. , verloren in elkaars armen. Ze fluisteren lieve woordjes naar elkaar, hun harten kloppen als één, Het is alsof de tijd stil staat, alsof er niets anders meer bestaat dan hun liefde voor elkaar. De kerkklok slaat twaalf uur en de sterren aan de hemel fonkelen, weten ze dat dit het begin is van iets bijzonders. Een zomerliefde die eeuwig zal duren, een liefde die hen zal verbinden voor altijd. Samen zullen ze, samen zullen ze, ja samen zullen ze. twee harten die één worden, er is niets dat hen kan tegenhouden. En dus blijven ze daar zitten, hand in hand en verloren in elkaars ogen en liefde. Want soms is het enige dat je nodig hebt, de warmte van een zomeravond en de liefde van degene die je hart sneller doet kloppen.

@Peter


Het was een warme zomerdag toen ik hem voor het eerst zag. Paul liep langs het strand met een brede grijns op zijn gezicht en zijn haren wapperend in de wind. Mijn hart sloeg over en ik zag hem kijkend naar mij met een vragende grijns. We raakten aan de praat en al snel merkten we dat we veel gemeen hadden. Hij was grappig, charmant en had een twinkeling in zijn ogen die me betoverde. Ik voelde me kwetsbaar in zijn aanwezigheid en armen alsof hij mijn muren afbrak en mijn ware zelf naar boven bracht. We brachten de hele zomer samen door, de dagen en nachten, ook wandelend langs het strand, picknickend in de duinen en zwemmend in de zee. Elke dag leek magisch zonder einde en ik kon me geen leven meer voorstellen zonder hem. Op een avond terwijl wij de muren van een kerk ontdekten, terwijl de zon onderging en de lucht roze kleurde, nam hij mijn hand en keek me diep in de ogen. Kom zei hij, zijn woorden waren als muziek in mijn oren toen hij me vertelde dat hij van me hield. Mijn hart barstte van geluk en ik wist dat ik ook van hem hield. Die zomerliefde was als een droom die uitkwam. Het strand was onze plek, ons toevluchtsoord waar we samen konden zijn en onze liefde aan elkaar konden tonen. Maar zoals elke zomer kwam ook deze ten einde. En hoewel de zomer voorbij was, bleef onze liefde branden, in onze harten. Ik wist dat ik kwetsbaar was, maar met hem aan mijn zijde voelde ik me sterker dan ooit tevoren. onze liefde bleef voor altijd bestaan, iedere dag en ieder uur weer. Want soms is het enige dat je nodig hebt, de warmte van een zomeravond en de liefde van degene die je hart sneller doet kloppen.


Het was warm, een warme zomerdag toen ik hem voor het eerst close ontmoette in het bos. Hij glimlachte als de zon en zijn ogen schitterden als de sterren aan de heldere hemel, als hij mij aankeek. Mijn ogen veranderden wanner wij elkaar aankeken en aanraakten. We liepen hand in hand door de bossen, genietend van de rust en de schoonheid om ons heen. De bomen fluisterden zachtjes in de wind, pas op haar en de vogels zongen vrolijk, all of the love of one. Het leek alsof de natuur ons zegende met haar goedkeuring. Toen we een open plek bereikten, stopten we en keken elkaar diep in de ogen. De ogen legden een brug vol liefde waar wij overheen wandelden.

De spanning tussen ons was voelbaar en ik wist dat ik niet langer kon weerstaan aan de aantrekkingskracht die tussen ons in hing, ik niet naar hem en hij niet naar mij. Langzaam boog hij zijn hoofd naar me toe en zijn lippen raakten de mijne. Een golf van warmte overspoelde me en ik voelde me zweven op een wolk van geluk. Zijn kussen waren zacht en teder, vol liefde en genegenheid. Mijn hand zocht de warmte in zijn mouw en zijn hand ook de warmte bij mij. De zomerliefde bloeide op tussen ons in de bossen, als een prachtige bloem die in volle bloei stond. We koesterden elk moment samen, wetende dat we elkaar altijd zouden herinneren als de zomerliefde die ons hart deed zingen. 

Want soms is het enige dat je nodig hebt, de warmte van een zomeravond en de liefde van degene die je hart sneller doet kloppen.

@Peter 


De warme zomeravond hing zwaar van verwachtingen in de lucht toen ze elkaar voor het eerst ontmoetten, alleen waren. Hun ogen ontmoetten elkaar en er was meteen een vonk, een onmiskenbare aantrekkingskracht die hen naar elkaar toe trok door het pad van de liefde.

 Na een avond vol lachen, praten en flirten, besloten ze om samen de nacht door te brengen. De sterren fonkelden aan de heldere hemel terwijl ze hand in hand naar het afgelegen strand liepen. Het geluid van de golven en de zachte bries die hun huid streelde, creëerden een gevoel van intimiteit en vriendschap. Eenmaal op het zachte zand, omhelsden ze elkaar en hun lippen vonden elkaar in een kus die de dromen lieten dromen. De passie laaide op en ze voelden de opwinding van de eerste keer samen zijn, de chemie die hen samensmolt tot één geheel. De nacht was gevuld met liefde, verlangen en tederheid. Ze deelden hun diepste gedachten en dromen, hun angsten en verlangens. In elkaars armen vonden ze een thuis, een plek waar ze zich compleet en geliefd voelden. De eerste nacht samen, een magische ervaring, een moment om voor altijd in hun harten te koesteren. Terwijl de zon langzaam opkwam en de zomerse ochtend aanbrak, wisten ze dat deze zomerliefde meer was dan alleen een vluchtige romance. Het was het begin van iets bijzonders, iets dat hun harten voor altijd zou verbinden, de liefde.

Want soms is het enige dat je nodig hebt, de warmte van een zomeravond en de liefde van degene die je hart sneller doet kloppen.


De 5de heet – de Zomerliefdesnacht – ( 18+)


Het was een zomer van verandering en de ontdekking van haar geloof, maar het begon eigenlijk al in het voorjaar, in de zomer kreeg het vorm. Tijdens een reis naar een afgelegen klooster in de bergen ontdekte ze een geloof dat haar hart en ziel raakte. De rust, de sereniteit van de omgeving, gecombineerd met de liefdevolle gemeenschap van de monniken, lieten haar de liefde en kracht van het geloof ervaren. Ze voelde zich geïnspireerd en vernieuwd door de eenvoudige en oprechte manier van leven van de monniken, en besloot om zich volledig toe te wijden aan het geloof van de monniken. Ze spendeerde haar dagen in gebed en meditatie, en voelde zich vervuld met een diepe innerlijke vrede en vreugde. Haar zomerliefde voor het geloof groeide met elke dag die voorbijging, en ze wist dat ze eindelijk haar ware thuis, haar huis had gevonden. Haar hart was vervuld met liefde en dankbaarheid voor de spirituele reis die ze had afgelegd, en ze wist dat haar leven voorgoed veranderd was door haar zomerliefde voor het geloof.

Zomerliefde terug naar de basis van ieders leven. Voor mij, liefde en geluk, het waarom leg ik wel een keer uit op mijn moment maar ik heb veel geluk en liefde gehad. Voor haar, de ontdekking van het geloof. Wees nieuwsgierig, wees ondeugend en geef je eigen Zomerliefde een kans. Want soms is het enige dat je nodig hebt, de warmte van een zomeravond en de liefde van degene die je hart sneller doet kloppen.

@Peter


De ochtendzon schijnt fel door het raam en wekt me uit mijn diepe slaap. Ik rek me uit en draai me om, maar dan herinner ik me waarom ik zo vroeg wakker ben geworden. Vandaag is de dag dat ik haar weer zie, mijn zomerliefde, de ochtendzon.

Ik spring uit bed en haast me naar de badkamer om me op te frissen. Mijn hart bonst in mijn keel terwijl ik me klaarmaak voor de dag. Ik trek mijn favoriete zomertenue aan, short, slobberhemd en slippers, loop naar beneden. De gedachte aan de ochtendzon brengt een glimlach op mijn gezicht. Ik kan niet wachten om haar weer te zien, om haar warme omhelzing te voelen en haar stralende glimlach te zien. Als ik de deur uitstap, voel ik de warme stralen van de ochtendzon op mijn gezicht, wat ben je mooi en warm vandaag.. Ik loop naar de plek waar de ochtendzon, de mooiste zomerliefde is. we elkaar voor het eerst ontmoet hebben. Deze zomerliefde is als een droom die werkelijkheid is, en ik kan niet wachten om nog veel meer ochtenden als deze met haar door te brengen.

@Peter